Geleceğin Spor Stadyumları


Şu anki ve büyük olasılıkla yarından sonraki gün, bireyler topları takip edecekler. Her halükarda, bunun ayarı şu anda Londra'da en iyi görünen muazzam önkoşullara sahip özel bir özellik. 

Bir milyar lira, 1,11 milyar avro. Bu nakit, küçük ülkelerdeki harcama deliklerini doldurmak için kullanılabilir. Amazon'da bininci bir yatırımcıya dönüşebilirsin. Ya da çağdaş bir futbol arenası kurabilirsiniz. Tottenham Hotspur Arena'da gösterilen şu anda bunun için çağrılan değer budur. Benzer bir isimdeki ana bölüm kulübünün evi Nisan 2019'da başlatıldı ve yaklaşık 1 milyar £ 'a mal oldu. Yeni yapı, benzer şekilde, hayranların bugün ve daha sonra - örneğin Katar'da - neyi tahmin edebileceğini doğrular. Ekteki makale, gelişmiş arenanın bu olağanüstü vurgularını, ancak sorunları da yönetiyor. 

1. Geliştirme şart 

Sporda yenilik ve adaptasyon analizi yeni değildir. Ayrıca, arenalara uzanır. Birçoğu, gerçekliğin çok sayıda kişinin bir oyuna girmesine izin vermek olduğunda, alanların niçin hiper uzmanlaşmış milyar dolarlık bir gelişme olması gerektiğini soruyor. 

Belki de en az karmaşık cevap Tottenham Arena'nın tasarımcısı Amerikalı Christopher Lee'den kaynaklanmaktadır. Arenanın henüz 750 milyonda sayıldığı 2017'de "Gatekeeper" a teklif etti: 

"Kişilere kanepelerinden inip 50 inçlik düz ekran televizyonlarını bırakmaları için motivasyon vermesi gerekiyor" 

Günün sonunda: arenalar izleyiciler için önemsiz noktalardan daha fazlası olmalıdır. Deneyimin evrenleri olmalısınız. Mevcut TV yeniliği nedeniyle, çatı katınızdan çıkmadan en yüksek hedeflerde katkısız bir inceleme elde edebilirsiniz. Bu nedenle motivasyon araçlarının çok sayıda kişiye arenalara gidip orada paralarını tutarlı bir şekilde geçirmeleri bekleniyor. 

Bu sadece örneklemlerle düşünülebilir. Dahası, tartışılmaz bir gereksinim bile. Arenada ilerleme olmazsa, 50 inçlik televizyonlardan önce gittikçe daha az kişi izleyecek ve kalacaktır - ve pratik olarak doldurulmamış bir arenanın televizyondaki zihni nasıl etkileyebileceği Katar'daki Oyunlarda Büyük gösterilerde geç gözlemlendi. bazı durumlarda sadece iki veya üç yüz kişi sergileniyordu; Spiegel Online'ın bunu "... garip bir durum ..." olarak adlandırmasının nedeni budur. 

2. WLAN sorunu 

Arenaların beklenebileceği kadar karmaşık olması gerekir. Her halükarda, gelecek şeylerin gerçek sorunu, bahçe dışında gerçekten tipik olan bir şeyde bulunabilir: taşınabilir bilgi iletimi. Gerçekten de, Almanya'daki en büyük arenalar bile tamamen dahil olduğunda (küçük) bir şehirde yaşayanların sayısından uzun bir yol değil - örneğin, yaklaşık 81.000 izleyiciyi barındıran Dortmund Sign Iduna Parkı. 

Bugün, bu kişiler WiFi veya hızlı çok yönlü bir sistem bekliyor. Resmi olmayan organizasyonlara fotoğrafların ve kayıtların aktarılması gerekiyor. Oyuna bahis yapanlar, verimli bir şekilde yazabilecekleri hedef ile hızlı hareket eden ve kafa karıştırıcı anahtar şanslar çerçevesine sürekli erişime ihtiyaç duyarlar. Dahası, bir şeyleri sarmak için, WiFi ve uygulamaların karışımı ek olarak çeşitli deneyim iyileştirmelerinin sebebidir - örneğin, arena misafirlerinin de tartışmalı sahneleri izleyebileceği aperatifler veya bir tür özel video yardımcısı istemek. 

Sorun, bu kadar büyük gruplar eşzamanlı olarak sadece birkaç geçiş yoluna ulaştığında ortaya çıkan bilgi tıkanmasıdır - bu, Fair'de her mütevazi topluluğun 12'de Yeni Yıl Arifesi ile tutarlı bir şekilde gerçekleşir. 

Eşzamanlı olarak, ancak, arenalar genellikle ev oyunlarında düzenli aralıklarla işgal edilir, hedef tam olarak bu noktada hub'lar, birçok radyo kutupları vb. Her şeye rağmen, tonlarca etkiye rağmen daha iyi olma fırsatına sahip olması büyük bir sürpriz değil - şu anda, örneğin, on Alman birinci bölüm kulübünün arenada tam WiFi'si yoktur ve LTE dahil edilmesi son derece tedarikçi bağımlıdır. 

Örneğin Bremen'de hükümet meseleleri, genişbant ve geçiş yolları için gerekli olan 2.000.000 avronun, tek başına 40.000 izleyicinin düzenli aralıklarla kullanacağı yoldan bertaraf edileceğini iddia etti - bu da arena üreticilerinin ihtiyaç duyduğu bir şey karşı çıkmak. 

3. Aç misafirler için kendi kendini yöneten nakiller 

Kime sorduğunuza bağlı olarak, dronlar ya silahların gerekli olduğu futbol arenaları için devasa bir tehlikedir - güvenlik uzmanlarının uygun yanıtı - ya da büyük bir şans - bu fikir şeflerinin düşündüğü şeydir. 

İki tarafın da harika fikirleri var. Belki de, kendi kendini yöneten uçağı bir yardım kısıtı olarak düşündüğünüzde, akla gelebilecek sonuçların ne olduğu hızla ortaya çıkıyor: San Francisco 49ers'ın sadece birkaç yıl önce futbol mürettebatı arenada tanıtmak için çok sayıda sinyale çok para harcadı. Mesele: Her izleyicinin alanını kaydetmeli ve hiçbir şey kaçırmamak için bir telefon kullanarak programa göre koltuğuna geri dönmelidirler. 

Genellikle iyi bir şekilde işaret ediyor: Roma Amfitiyatrosu ve sosisleri ve Co. hatları spor tarihinde çok sayıda önemli kavşağı kaçırdığından beri oyun alanlarının "türbeleri" geniş. 

Yine de, gerçekte bu, umut verici referans noktasının kendisini uzun süre önce yerine getirecek olan otomatın uçabileceği yerdir: adı geçen atıştırmalıkları doğrudan koltuğa doğru uçurarak; uygulama daha sonra ödeme için kullanılır. Her halükarda, bu yenilik, güvenlik uzmanları ve düşünce öncüleri arasındaki konuşmanın henüz bir şey olmadığı gerçeği ışığında gerçekte hala uzaktır - öncekinin fan helikopterlerinin dronlar tarafından aerodinamik olarak kontrol edilmesiyle açıkça kâr edip edemeyeceğine bakılmaksızın . 

4. Esnek - verimlilik için 

Arenalar için mevcut maliyetler ayrıca zengin kentsel topluluklar, kulüpler, spor bağlantıları için bir standart değildir - ancak Tottenham tarafından ve Tottenham tarafından gerçek bir model olarak doldurulur. 

Orada, Head Class futbolunun büyük bir kısmının, muazzam maliyetleri mantıklı bir zaman diliminde kurtarmak için temel varlıkları alamayacağı açıktı. Her yeni arenada tüm niyet ve amaçlarla ortaya çıkan bir güçtür, çünkü onay maliyetlerini bu şekilde oluşturmak zordur. Bugün itibariyle bilet maliyetlerinin büyük bir analizi var. 

Bu nedenle Tottenham, 2001 yılında Schalker Veltins Sahası'nda sunumunu yapan bir yenilikten yararlanmaktadır: tüm avlu, altta ikinci bir katın ortaya çıkarılması önemliyse standların altında hareket ettirilebilen üç bölümlü kaydırılabilir bir alt takıma dayanmaktadır. 

Schalke'de, bu, Tottenham'da, daha sonra bir NFL alanının büyüklüğündeki sahte bir çimden güçlendirilmiş çimentodan yapılmıştır - kulüp, ziyaretçi sergileri için Kuzey Amerika futbol federasyonu ile on yıllık bir sözleşme imzaladı. Bunlardan ilki 6 Ekim 2019'da Chicago Bears'ın Oakland Haydutları ile tanıştığı; Carolina Pumas ve Tampa Straight Marauders arasındaki ikinci oyun 13 Ekim'de takip etti. Benzer şekilde, bir sonraki kat olağanüstü bir şekilde yapılandırıldı, bu yüzden dışarıdakiler için kullanıldığında herhangi bir olayda zarar görmedi - örneğin gösteriler. 

Yerdeki bu esneklik, giderek daha fazla arena ile desteklenmektedir: 

Hemen kapatılabilen çatılar 

Kolay uyumlu oturma 

Muazzam video ekranları (Atlanta'daki Mercedes-Benz Arena'da, örneğin, 360 derecelik bir ekranın sonunda çalışmaya başladı) 

Bu, kusursuz bir dünyada haftanın her günü gelecekteki arenalara sahip olacak - örneğin gösteriler için değişikliklerin daha yerleşik arenalarda uzun zaman alacağı en aşırı uyarlanabilirliği sağlamaktır. Her geçen gün ödevler kesinlikle son derece özlemli bir düşüncedir, ancak yüksek uyumluluklarından dolayı, bu noktada sadece saçma çünkü. Her halükarda, taraftarların belirli vizyonerlerin ev arenasında çok boyutlu görüntülerle oyunlarla karşılaşma seçeneğine sahip olma özlemi hakkında ne düşündükleri muhtemelen incelenecektir. 

5. Canlılık konusu 

Her durumda, gelecek şeylerin tüm zevkleri ile, bir şey göz ardı edilmemelidir, yaklaşık 100.000 kişiden oluşan bir arenada açıkça önemli olan canlılık kullanımı. 

Katar'daki mevcut Dünya Oyunları Başlıkları, mevcut meselenin nerede ve nerede olduğu ve çevresel değişimin temeline karşı gittikçe artan bir şekilde yoğunlaşacağı belirtilmektedir. Arenayı on gün boyunca 26 ° C dış sıcaklıkta 40 ° C'den fazla soğutmak önemliydi; Giriş Eyaletindeki 2022 Dünya Kupası karşılaştırmalı olacaktır. 

Açıkçası, bunun canlılık kullanımı, açık rakamlar bilmeden bile, muazzam olmalıdır. Her durumda, burada her durumda rejeneratif canlılık kullanılır. Farklı ülkelerde bu ve burada gerçekleşebilir - iki yaz 2018 ve - 19'un soğutmanın, kapsamlarımızda bile rakiplerin refahı için iyi bir şekilde gösterebileceğini göstermesine rağmen; özellikle, bunun aksine, bahçe ısınması düzenli olarak esastır. 

Ayrıca, XXL ekranlar, düzenlenmiş titreşimli koltuklar ve gelecek şeylerin arenasında birçok farklı alışveriş, canlılık gerektirecek. Benzer şekilde, her arenada güç kullanım faturasındaki en büyük tek şey olması gereken aydınlatma - örneğin Dortmund Signal Iduna Park'taki koordinat başına 10.000mWh güç gereklidir. Bu, tahrikli projektörlerin Tottenham'da kullanılmasının bir sebebidir, bu da sadece yaklaşık 1000kW halojen spot ışıkları değil, tam aktivitede 450kW gerektirir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.