Michelin'in Lastiklerine Ahşabını Koymak İstiyor



Fransız üreticinin ahşaptan elastomerler sunarak lastik üretiminde yağ parçalarının bir kısmını indirmesi gerekiyor. Michelin ilk kopyasını 2020'ye kadar garanti ediyor. 

Ancak bir yıl önce, biyolojik olarak parçalanabilir malzemelerle 3D olarak basılmış ve serbestçe geri çekilebilen bir lastik olan şaşırtıcı Michelin Vision fikrini bulduk. Kuşkusuz, göründüğü kadar şaşırtıcı bir şekilde, Fransız üreticinin bir daha asla "enerjisiz" olarak yerine geçmeyecek lastiklere doğru gitmesi gerekiyor. 

Bu özlem girişimi, benzer şekilde önemli olan bir diğeri ile açıklanmaktadır: 2048 yılına kadar yeni lastiklerinde% 80 ekonomik madde bulunması,% 30 yeniden kullanılan malzemeler, yarı biyo bazlı malzemeler ve petrokimya işinde elde edilen% 20 malzemeler (bkz. 2018 Movin'On tartışmada). Avustralya sitesi carsales.com.au tarafından ele alınan Michelin bilgisinin belirttiği gibi, şu an itibariyle, bu kapsam bireysel olarak% 2,% 26 ve% 72'dir. 

Talaşlardan Elastomerler 

Bu sonucu elde etmek için, Fransız yapımcı özellikle ahşaba bağlıdır. Mantıksal yazışma ve ilerlemenin dünya şefi Cyrille Roget, "Ağaç yongaları ile bir girişimimiz var. Bu inceleme çalışması, Michelin'in yönetilebilir çiftliklerde çalıştığı Brezilya'da tamamlanmıştır. 

Mesele, 2020'den itibaren ana lastik bazlı elastomerleri tahtadan teslim etmektir. "Ağaçlar her yerde gelişiyor. Yani herkesin bir mahalleye esnek bir şekilde sahip olması için açık kapıyı yeniden dağıtıyorsunuz. Dahası, tükenmez", Cyrille'in altını çiziyor Roget. Gerçek şu ki, biyo bazlı parçalardan 3D baskı ile teslim edilen lastikler bir gerçeklik haline gelmeden önce her durumda 10 yıl veya daha fazla beklemek önemli olacaktır. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.