Huawei Tedarik Ağını Güçlendiriyor.


Halka açık verilere göre, şirketin Nisan 2019'da kurduğu Hajime Technology Investment, geçen yılın Ağustos ayından bu yana Çinli yüksek teknoloji şirketlerine 17 yatırım yaptı. Huawei'in dönüşümlü başkanı Guo Ping geçtiğimiz hafta şirketin tedarik ağının ABD'nin "saldırılarına" maruz kaldığını eleştirdi. 

"Huawei sadece bir şirket olduğu için, tedarik ağındaki ortaklarımızın büyümesini desteklemek için yatırım ve teknolojimizden yararlanacağız" dedi. Çin hükümeti aynı zamanda yerel yarı iletken endüstrisini geliştirmeye odaklanıyor, ancak henüz Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Tayvan'daki büyük yarı iletken üreticilerine yetişmedi. 

<Yarı iletken alanına nişan almak> Analistler, Huawei'nin yatırımının gelecekte şirketin işine katkıda bulunabileceğini, ancak bu noktada yaptırımlarla ilişkili tedarik ağı eksikliklerini gideremediğini söyledi.

 Bir zamanlar hızla büyüyen akıllı telefon işinin temeli sarsıldı ve sonunda temel ağ ekipmanı işini etkileme riski var. Çin yarı iletken endüstrisindeki bir yatırımcı, "Uzun zaman alacak, ancak çok az seçenek var ve dış yatırıma güvenmek zorundayız" dedi. 

Huawei, Hajime işi hakkında yorum yapmayı reddetti. Hajime'nin yatırım destinasyonlarının çoğu yarı iletken alanındaki yerli girişim şirketleridir. Huawei'nin tedarik ağına çok az şirket katılıyor. Huawei bu yıl yatırım yaptı ve 2015'te kuruldu. Kameraların yüz tanıma tekniğini destekleyen dikey rezonatör yüzey yayan lazer (VCSEL) sensörleri üretmekteyiz. 


Şirketten herhangi bir yorum alınmasa da şirkete yatırım yapan yatırımcılara göre Huawei'nin sensörleri birçok Huawei akıllı telefonda kullanılıyor. 

Ancak, Huawei'nin pek çok şirketi henüz yeni başladıkları sırada "erken aşama" aşamasındadır. Araştırma firması Equal Ocean'da Çin yarı iletken endüstrisinden sorumlu Ivan Pratonov, "Yatırım yapılan şirketlerin çoğu niş küçük ve orta ölçekli şirketler. Güçlü alanları var, ancak mutlaka uluslararası düzeyde rekabetçi değiller.

 Örneğin, Hajime'nin Ocak ayında yatırım yaptığı Omuz Elektroniği, kablosuz iletişim için yüksek frekanslı (RF) filtreler üretiyor ancak yine de en gelişmiş 5. nesil (5G) uyumlu akıllı telefonlarla uyumluluk elde edebiliyor. Değil. Omuz Elektroniği hakkında yorum yapılmadı.


 Buna ek olarak, Hajime'nin bu yıl yatırım yaptığı üç zirve, radyo baz istasyonlarında kullanılan analog-dijital dönüştürücüler (ADC'ler) üretiyor ve ABD pazarı bu pazarda ezici bir paya sahip. Şangay Menkul Kıymetler Borsası'nda "Yıldız Piyasa" nın listelenmesinden önce üç zirvenin açıkladığı ileriye dönük bir açıklamaya göre, geçen yılki satışlar sadece 300 milyon yuan (43.99 milyon $) idi. Şirket yorum yapmadı. 

Hajime'nin yatırım yaptığı sadece Huawei'nin ana işi olan iletişim ekipmanı alanı değil. Yarı iletkenler, hammaddeler ve akü teknolojisi alanlarında şirketlere de çok sayıda yatırım yaptık ve sürücüsüz araçlar alanını düşündüğümüz görülüyor. Geçen ayın sonlarında Hajime, Shenzhen merkezli bir şirket olan Open Source China'ya da yatırım yaptı. 


Şirket, ABD yazılım geliştirme platformu "GitHub" ile rekabet eden "Gitee" yi işletiyor. Gitee'nin yorumu alınmadı. REKLÂM Dosyaya göre, Hajime genellikle yatırım yapılan şirkette% 5-10 hisse alır. Yatırım tutarı açıklanmadı. <Yatırım hızının hızlanması> Bu son yatırımlar, Huawei'nin yatırım sıklığını artırdığını ve yurt dışından yurt içine yatırım destinasyonlarını geri döndürdüğünü gösteriyor. Örneğin, Huawei, 2013 yılında optik mühendisliği (fotonik) alanında Belçika merkezli Calopia'yı satın aldı.


 Ertesi yıl, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında bir İngiliz yarı iletken üreticisi olan Neul'u da satın aldı. Huawei'in satın alma hedefinin seçiminde yer alan eski bir çalışan, "Furway'in kendi bünyesinde araştırma ve geliştirme yapmak için güçlü bir isteği var. Bu nedenle, yatırım ve satın alma son çare oldu. 

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yüksek teknoloji şirketlerine yatırım yapmak Bu yüzden bunu yapma olasılığım daha yüksekti. "

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.